Почувши Мусія і Яценюка, в АМКУ взялися за аптеки-спекулянти

Читать на русском

Антимонопольний комітет проводить перевірку аптечних мереж та постачальників ліків у зв’язку з суттєвим підвищенням цін на них.

Про це сказано в повідомленні прес-служби АМКУ, передає «Слово і Діло».

«Поряд з об’єктивними факторами, що спричиняють зростання цін на лікарські засоби… є ознаки прояву зловживання ринковою владою та узгодження конкурентної поведінки учасників ринку лікарських засобів», - зазначається в повідомленні.

В той самий час в АМКУ визнають, що об’єктивними факторами здорожчання ліків є введення ПДВ на дану категорію товару, а також коливання курсу гривні по відношенню до долара.

У свою чергу прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 23 квітня вимагав негайно відреагувати на спекуляції на ринку ліків.

«Що стосується аптечних закладів, курс нацвалюти змінився на 20% за останні 2 місяці, але це не 60%. Тому я звертаюся до всіх, хто реалізує ліки, щоб не було так: кому війна, а кому мати рідна. Якщо курс зріс на 20%, то це означає на 20%, а не 120%», - заявив Яценюк, якого цитує «Українська правда».

Нагадаємо, нещодавно міністр охорони здоров’я Олег Мусій прогнозував, що через падіння курсу гривні ціни на ліки для українців зростуть щонайменше на 50%.

2 вересня 2013 року колишній прем'єр Микола Азаров обіцяв, що різкого підвищення цін на лікарські препарати в Україні не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: