Нові міністри Кабінету Міністрів

Читать на русском

Передовиками обіцянкового марафону серед новопризначених міністрів в українському Уряді можна визнати Павла Лебедєва та Олександра Клименка. Цих двох шановних добродіїв вдалося спіймати на п’яти обіцянках від кожного.

Зокрема, очільник новоствореного Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко активно просуває свої ідеї щодо загального декларування доходів, в зв’язку з чим українці вже побоюються хизуватися своїми статками у соціальних мережах. В поточному році Олександр Вікторович обіцяє прийняти відповідні законодавчі ініціативи, а наступного – перейти до безпосередньої імплементації нової системи. На цьому законотворчі пориви Міністра не закінчуються: скоро він доопрацює законопроект про податок на багатство та трансфертне ціноутворення.

Інший урядовий стахановець – Міністр оброни Павло Лебедєв: не встиг Павло Валентинович освоїтись на новому місці, але вже пообіцяв розпродати майно Збройних Сил. Однак обурюватися не слід, адже розпродаж проводитиметься шляхом публічних аукціонів, а виручені кошти будуть спрямовані на  будівництво і закупівлю житла для військовослужбовців. Також Міністр обіцяє в поточному році повністю перевести відомство на контрактну форму служби та вирівняти диспропорцію у грошовому забезпеченні різних видів ЗСУ та родів військ.

На чотирьох обіцянках був спійманий Міністр інфраструктури Володимир Козак. Володимиру Васильовичу довелося розмовляти з колишніми підопічними – працівниками залізничного транспорту - у зв’язку з наростаючим конфліктом профспілки з керівництвом «Укрзалізниці». Зокрема, Міністр пообіцяв виконати всі вимоги працівників залізничного транспорту стосовно соціального забезпечення і запевнив, що заробітна плата та інші соціальні гарантії будуть збережені. Також Володимир Васильович заспокоїв залізничників, пообіцявши, що «Укрзалізницю» ніхто не планує приватизувати, як і не планується скорочень на підприємстві.

По три обіцянки дали нинішні Міністр соціальної політики Наталія Королевська, Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов та Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.  Наталія Королевська отримала естафету від Сергія Тігіпка у справі повернення боргів працівникам бюджетної сфери та збільшення видатків на соціальні ініціативи держави. Також новий Міністр соцполітики пообіцяла найближчим часом презентувати власну програму дій ввіреного їй відомства.

Тим часом колишній очільник Нацбанку та діючий Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов обіцяє відзвітувати перед Верховною Радою стосовно роботи колишнього складу Уряду, випросити у Міжнародного валютного фонду 15 млрд. дол. кредиту та створити Державний банк розвитку.

Міністр екології Олег Проскуряков перейнявся благополуччям найвідомішої української акули з ТЦ "Ocean Plaza", пообіцяв розробити програму виходу з екологічної кризи в Маріуполі та добудувати могильник для відпрацьованого ядерного палива в Чорнобильській зоні.

Дещо меншими показниками гучних заяв відзначилися Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник та Міністр закордонних справ Леонід Кожара. Від Міністра економічного розвитку та торгівлі Ігоря Прасолова пролунала лише одна обіцянка, що стосувалася найближчих перемовин з МВФ.

Єдиним новачком в Кабінеті Міністрів, який не відзначився жодною гучною заявою на новій посаді, є «екзотичний» для українського Уряду міністр без портфелю Олена Лукаш. Що ж, обіцянки міністрам Олена Леонідівна може давати особисто, без по сторонніх осіб. Зрештою, лише вони та Президент розуміють причини появи в Уряді нової посади Міністра Кабінету Міністрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: