Тижневий дайджест станом на 21 січня 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 263 нові обіцянки від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Міністр інфраструктури Володимир Козак, лідер політичної партії «УДАР» Віталій Кличко та голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк.

Міністр інфраструктури Володимир Козак виступив з промовою перед представниками профспілки залізничників з приводу причин та очікуваних наслідків реформування залізничного транспорту в Україні. Зокрема, Міністр пообіцяв виконати всі вимоги працівників залізничного транспорту стосовно соціального забезпечення і запевнив, що заробітна плата та інші соціальні гарантії будуть збережені.

Також Володимир Васильович заспокоїв залізничників, пообіцявши, що «Укрзалізницю» ніхто не планує приватизувати, як і не планується скорочень на підприємстві.

Народний депутат, голова фракції партії «УДАР» Віталій Кличко минулого тижня оприлюднив план боротьби з «беззаконням» у Верховній Раді, задля чого ударівці планують:

оскаржити в Адміністративному суді прийняті за допомогою голосування чужими картками рішення Верховної Ради;

звернутися до Конституційного Суду України для визнання неособистого голосування депутатів неконституційним;

висловити недовіру спікеру парламенту в разі продовження практики неособистого голосування.

Також Віталій Кличко пообіцяв, що його партія буде вносити пропозиції щодо змін до Держбюджету-2013 з метою скасування видатків на забезпечення депутатських пільг.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк запланував в поточному році створити в області єдиний центр управління з надзвичайних ситуацій. Також львівський губернатор вживає практичних заходів для розширення географії проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» та для залучення дітей зі шкіл-інтернатів області до занять зимовими видами спорту.

Протягом вказаного періоду 17 обіцянок отримали статус "Виконано" та 25 - "Не виконано".

Перинатальний центр в Луганську минулого року так і не відкрився, хоча таку обіцянку давали Президент Віктор Янукович та Прем’єр-міністр Микола Азаров. Крім Луганська перинатальні центри не добудовані в Макіївці та Маріуполі. Запізнюються з виконанням обіцянок стосовно газифікації ввірених їм регіонів голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига та голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

Приємні новини надійшли зі Львівщини, де  було вручено 16 ордерів на квартири громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи та з Волині, де для обласної клінічної лікарні придбали магнітно-резонансний томограф.

Станом на 21.01.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 973 персони і 11045 обіцянок, з них 7150 в процесі, 2032 виконаних та 1863 невиконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: