Єфремов розповів про домовленості щодо другої державної мови

Читать на русском

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов допускає, що владі та опозиції вдасться домовитися про закріплення в Конституції офіційного статусу російської мови в тих областях, де більшість населення є російськомовним.

Про це він сказав журналістам у четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПР.

«Зрештою ми виходили на формулу, що в розділі Конституції «Місцеве самоврядування» присвоїла російській мові статус державної (поряд з державною українською мовою) на тих територіях, де він застосовується», - прокоментував Єфремов результати переговорів влади та опозиції.

Водночас, політик констатував, що таке рішення не підтримують деякі політсили, і по даному питанню консенсус поки не досягнутий.

 «На жаль, рішення немає .... Ми нашим колегам намагаємося пояснити, що питання російської мови є принциповим для жителів східної частини України. Але в парламенті є сили, які категорично проти цього», - зазначив Єфремов.

Раніше заступник голови ВРУ Руслан Кошулинський заявив, що у Верховній Раді триває робота спеціальної комісії з розробки нової редакції мовного закону.

Нагадаємо, що кандидат у Президенти від ПР Михайло Добкін у своїй передвиборчій програмі заявив, що на законодавчому рівні закріпить права російської мови в Україні.

У свою чергу інший кандидат у Президенти, колишній член ПР, Сергій Тігіпко пообіцяв у разі перемоги закріпити в Конституції за російською мовою статус другої державної.

Водночас лідер ВО «Батьківщина» та кандидат у Президенти від цієї політсили Юлія Тимошенко заявила, що російська мова збереже статус регіональної в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: