Обіцянки Яценюка та Мартиненка щодо закону про права депортованих виконані

Читать на русском

Обіцянки екс-голови фракції «Батьківщина», нинішнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та депутата цієї фракції Миколи Мартиненка щодо прийняття парламентом закону «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою» можна вважати виконаними.

Сьогодні, 17 квітня, Верховна Рада 238-ма голосами підтримала відповідний законопроект, авторами якого є нардепи VІ скликання Мустафа Джемілєв та Віктор Таран.

Нагадаємо, 18 травня 2012 року Арсеній Яценюк пообіцяв, що об'єднана опозиція зробить все, щоб ухвалити Закон «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою» без змін його принципових положень. Тоді він додав, що цим законом будуть забезпечені гарантії відновлення матеріальної і морально-політичної справедливості щодо вказаних осіб.

У свою чергу Микола Мартиненко в той же день також озвучив аналогічну обіцянку під час всекримського траурного мітингу, присвяченого пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

В той же час сам автор закону Мустафа Джемілєв 18 вересня 2012 року обіцяв, що він буде прийнятий до кінця каденції парламенту VI скликання, але, як бачимо, ця обіцянка не була виконана.

Рейтинг відповідальності Мустафи Джемілєва в системі «Слово і Діло» наразі становить 33%. Проектом зафіксовано 3 його обіцянки, одна з яких була виконана, одна – не виконана, а ще одна перебуває в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: