Завтра Дещиця надасть світу факти присутності Росії на сході України

Читать на русском

Завтра Україна надасть докази діяльності російських диверсантів на сході України.

Про це заявив на прес-конференції в Кабміні міністр закордонних справ України Андрій Дещиця, передає кореспондент «Слово і Діло».

«Ці докази будуть передані Лаврову, а також іншим учасникам зустрічі з питань сепаратистських дій на сході України», - заявив Дещиця.

Також він заявив, що сьогодні на засіданні Кабінету міністрів затверджені директиви, які будуть висунуті російській стороні на чотиристоронній зустрічі в Женеві 17 квітня. «Зустріч передбачає обговорення питань деескалації ситуації в Україні. На зустріч планується прибуття Джона Керрі, Кетрін Ештон, міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, а також мене», - сказав Дещиця.

«Перш за все – припинення підтримки терористичних угрупувань, які діють на Сході України. Також відведення військ, які діють на Сході України. Також Росія має прийняти рішення про відкликання рішення парламенту РФ на дозвіл використання військ Росії в Україні. Також буде виставлена вимога до Росії відмінити анексію Криму, а також вивести війська з Криму, відкликати рішення про приєднання Криму до Росії», - пояснив Дещиця те, про що йдеться в директивах.

«Це ті вимоги, які висловлювалися впродовж кількох останніх тижнів, але зараз вони будуть згруповані та офіційно представлені», - підкреслив Дещиця.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 6 обіцянок Дещиці. Він виконав одну. Яку саме – дивіться в рейтингу.

Також він обіцяв ввести візовий режим для росіян у відповідь, якщо Росія в односторонньому порядку прийме таке рішення, і використовувати всі механізми СНД для врегулювання кризи в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: