Петренко має намір ліквідувати низку проросійських партій

Читать на русском

Міністерство юстиції України подало позов до суду з приводу заборони діяльності партій «Русский блок» і «Русское единство», а ГПУ перевіряє заклики і офіційні рішення Компартії на наявність «державної зради або сепаратизму».

«Міністерство юстиції вже сьогодні подало низку позовів до ліквідації тих партій, за якими є матеріали про їх причетність до сепаратистських дій, - це «Русский блок» і «Русское единство», - сказав міністр юстиції Павло Петренко в ефірі «5 каналу», пише «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Міністр зазначив, що після отримання позитивної відповіді від правоохоронців Мін'юст розгляне питання судової заборони КПУ.

«По Комуністичній партії, наскільки я знаю, група депутатів звернулася до правоохоронних органів... Відносно перевірки дій, закликів і офіційних рішень цієї політичної сили на присутність в них ознак державної зради або сепаратизму», - зазначив Петренко.

«Я сподіваюся, що суд прийме рішення про їх ліквідацію згідно з незаперечністю доказів», - додав він.

Водночас, Петренко відзначив, що на даний момент немає можливості зняти депутатську недоторканність і притягти до відповідальності за сепаратизм депутатів Верховної Ради, зокрема, нардепа Олега Царьова.

Як повідомлялося раніше, народний депутат України Олег Тягнибок повідомив про необхідність «кримінально розправлятися з народними депутатами від ПР і КПУ, які сіють смуту на півдні і сході». Він також вимагає зняти Царьова з президентської гонки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: