Без житла та музеїв, але з фаст-фудом

Читать на русском

Аналітики проекту «Слово і діло» оцінили ефективність роботи міських голів обласних центрів центральної України (Вінниці, Черкас, Полтави, Кіровограда), серед яких найнижчий результат показав кіровоградський очільник Олександр Саінсус.

Судячи з аналізу роботи Олександра Саінсуса, єдине, чим він справді перейнявся в поточному році було очищення річок Біянки та ІнгулНа розчищення річки Сугоклеї у міського очільника коштів вже не вистачило. До того ж, замість нового мосту через Інгул, що мав би з’єднати  мікрорайони Балашівка та Лелеківка, міський голова вирішив обновити старий.

Проте набагато гірші справи в Кіровограді з житловим будівництвом. Лише нещодавно було виділено земельну ділянку для будівництва житлового будинку по вулиці Генерала Жадова, який в минулому році обіцяли побудувати, а не просто помітити на карті. Від будівництва будинку по вулиці Космонавта Попова міська влада взагалі відцуралася, повідомивши, що даний об’єкт знаходиться у підпорядкуванні Міністерства оборони. Щодо запланованої реконструкції господарчого блоку пологового будинку № 1 під житловий, то тут за рік встигли лише підготувати проектно-кошторисну документацію.

Важко просуваються й проекти з покращення умов життя кіровоградських дітей: затягується ремонт соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не встигають в обіцяні строки відремонтувати єдине у місті дитяче інфекційне відділенняПроведення індивідуального опалення в дитячих садках №73 і №31 вже точно переноситься на 2013-й рік, якщо, звичайно ж, газову котельну для дитсадків включать до переліку об'єктів будівництва.

Не вистачає міському бюджету коштів і на культурні  ініціативи. Лише 175 тис. грн. вдалося витратити на капітальні ремонти будівель музичної школи № 1 ім. Г. Г. Нейгауза та Будинку культури району Масляниківки, однак цих коштів не  вистачило для завершення проекту. Не судилося побачити кіровоградцям в минулому році ще два культурні об’єкти - музей Арсенія Тарковського та заповідник "Старий Єлисаветград". Для першого спеціальна робоча група за рік спромоглася лише розробити проект Статуту та затвердити план створення музею, схожа ситуація склалася й навколо заповідника "Старий Єлисаветград".

В липні минулого року Олександр Саінсус особисто проінспектував хід реставрації старовинного корпусу гімназії імені Тараса Шевченка та пообіцяв, що до грудня в повному обсязі будуть завершені всі роботи з реконструкції історичної пам'ятки, однак в зазначений період там все ще тривали ремонтні роботи.

Ось так плідно протягом року попрацював мер Кіровограда для благоустрою міста та покращення життя його громади. Сподіваємось, що цього року Олександр Дмитрович згадає про свої старі обіцянки, які набагато важливіші, ніж заплановане мером відкриття ресторану фаст-фуду "McDonalds" .

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: