Партія Регіонів вирішила підтримати позицію Януковича

Читать на русском

Партія регіонів виступила проти силового вирішення конфлікту на південному сході України із залученням Збройних сил країни.

У колишній партії влади заявили, що рішення задіяти Збройні сили не може бути одноосібним рішенням в.о. Президента України Олександра Турчинова. Тому ПР вважає протизаконними заяви Турчинова залучити ЗСУ до «антитерористичної операції» на сході країни, пише «Слово і Діло».

На думку партії, питання про залучення ЗСУ до вирішення конфлікту на сході країни необхідно було обговорити в парламенті. Однак, як заявляють в ПР, чинна влада, посилаючись на закони «Про Збройні сили України» та «Про боротьбу з тероризмом», «намагається виправдати власне безсилля в діалозі зі східними регіонами України».

Крім того, Партія регіонів закликала військових згадати, «що ніякі надзвичайні обставини, накази чи розпорядження командирів і начальників не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій по відношенню до цивільного населення», чим фактично підтримала позицію Віктора Януковича, висловлену ним 13 квітня в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, 13 квітня Янукович у своєму відеозверненні закликав українських військових не виконувати накази влади, а останній пригрозив кримінальною відповідальністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: