Аграрії висловили недовіру Швайці

Читать на русском

Українські сільгоспвиробники сьогодні висловили недовіру в. о. міністра агрополітики і продовольства.

Про це з посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

Учасники Всеукраїнського аграрного форуму заявили також про намір направити клопотання про звільнення Ігоря Швайки прем’єр-міністру та в.о. Президента. В разі невиконання їхніх умов сільгоспвиробники погрожують масштабним страйком.

Як стверджують самі учасники, сьогодні вони хотіли поставити Швайці низку запитань з приводу зволікання з прийняттям життєво важливих рішень. Зокрема їх непокоїть затримка з прийняттям законопроектів про дерегуляцію господарської діяльності в АПК, проблеми з реєстрацією прав на землю та кредитуванням. Однак керівник аграрного відомства проігнорував форум, на якому на зустріч з ним чекали понад півтисячі сільгоспвиробників з усіх регіонів країни.

Нагадаємо, напередодні виконувач обов’язків міністра агрополітики повідомив про позитивну тенденцію в боротьбі з корупцією в продовольчому бізнесі, а також заявив про намір поглибити Дніпро для збільшення вантажопотоку.

Ігор Швайка був призначений керівником Міністерства аграрної політики та продовольства наприкінці лютого 2014 року. Система «Слово і Діло» зафіксувала 20 обіцянок чиновника, серед яких він виконав поки що 3 – зокрема про оскарження рішення щодо видобутку сланцевого газу на Харківщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: