Аверченко розкрив корупційні схеми ДУС при Януковичі

Читать на русском

Керівник Держуправління справами Сергій Аверченко заявив, що в роботі ДУС при Президентові України виявлено зловживання на сотні мільйонів гривень.

«За попереднім аналізом фінансово-господарської діяльності визначено зловживання на сотні мільйонів гривень. Зараз ми збираємо всі ці матеріали і передамо їх до прокуратури та слідчих органів», – повідомив Аверченко на брифінгу в АП, пише «Слово і Діло».

Він зазначив, що ревізію фінансово-господарської діяльності Державного управління справами проводили внутрішнє контрольно-ревізійне управління та Державна фінансова інспекція.

За його словами, колишня влада зловживала в основному відчуженням земельних ділянок, майна, будівель і т.д.

«Фінансування ремонтів державних дач, резиденцій, які проходили через ДУС – це лише маленька вершинка великого айсберга», – розповів Аверченко.

«Є, наприклад, держпідприємство. Воно працює, дає прибуток. Потім керівники раптом приймають рішення, що воно вже не працює. Раптом приміщення стають непридатними для роботи, просочені якимось свинцем або чимось ще... Ці будови зносяться, і на їх місці ставляться житлові комплекси», – пояснив він.

Для прикладу таких схем він навів об'єкти на вулицях Гарматній, Златоустівській та інших.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: