ВР захищає опозицію, не чекаючи виконання обіцянок Тимошенко і Порошенка

Читать на русском

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект «Про парламентську опозицію», повідомляє «Слово і Діло».

«За» прийняття за основу законопроекту №4494, авторами якого є регіонали Вадим Новинський, Євгеній Гєллєр та Валерій Писаренко, проголосували 233 депутати.

Варто зазначити, що за основу цей законопроект був проголосований з другої спроби, оскільки першого разу для його прийняття не набралося необхідної кількості голосів.

При цьому фракції УДАР та КПУ не голосували за законопроект у повному складі. 

У законопроекті визначаються такі поняття, як парламентська більшість і парламентська опозиція, а також дані гарантії опозиційної діяльності. Згідно з документом, опозиція може скористатися правом на представництво у керівництві парламенту, брати участь у контролі за діяльністю парламентської більшості, Кабінету міністрів та інших органів влади. Також передбачено створення опозиційного уряду. 

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року Юлія Тимошенко пообіцяла, що незабаром у Раду буде внесено законопроект про опозицію, яким опозиції буде надано можливість формувати Рахункову палату.

У своїй програмі на президентських виборах кандидат Петро Порошенко також заявив, що одним із його першочергових кроків в якості Глави держави буде внесення на розгляд парламенту законопроекту про парламентську опозицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: