Кубів досі сподівається стабілізувати гривню, попри курс 13 грн/$

Читать на русском

Голова Національного банку Степан Кубів припускає зміцнення курсу гривні після отримання першого траншу Міжнародного валютного фонду.

«Гривня має перспективу для зміцнення вже після отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду в розмірі $3 млрд», - цитує заяву Кубіва прес-служба НБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, останнім часом Національний банк України не витратив жодного долара США не за призначенням або для підтримання валютного курсу.

«Що стосується реального курсу, він буде зовсім іншим, більш плаваючим, відображатиме ринкові механізми і стане прогнозованим. Гривня має перспективи для зміцнення. Надходження та фінансова допомога МВФ і ЄБРР будуть цьому сприяти», - вважає Кубів.



Станом на 11:55 на міжбанківському валютному ринку торги доларом піднялися до 12,400-13,000/1$. На ринку євро-гривні ціни також пішли вгору до 17,1845/18,0225/1$. Рублевий ринок зріс до 0,3486/0,3612/1$.

Нагадаємо, міністр економрозвитку Павло Шеремета сказав, що МВФ виділить гроші Україні до кінця березня. Пізніше він заявив, що перший транш кредиту в обсязі близько $3 млрд буде надано Україні вже до кінця квітня.

В активі Степана Кубіва - 14 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». 2 з них йому виконати вдалося. У процесі виконання зараз знаходяться 12 обіцянок міністра, зокрема про те, що НБУ не буде витрачати на підтримку гривні жодного долара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: