Будівля Донецької ОДА буде звільнена ще до полудня - Ярема

Читать на русском

Віце-прем’єр висловив сподівання, що будівлю Донецької облдержадміністрації вдасться звільнити шляхом переговорів.

Донецькі сепаратисти погодилися на переговори, тож є надія на те, що ситуацію вдасться врегулювати мирним шляхом. Про це Ярема повідомив в ефірі «5 каналу», пише  «Слово і Діло».

За словами чиновника, правоохоронці провели низку зустрічей із представниками мітингувальників у Донецьку, на яких останні передали свої вимоги до влади, зокрема про проведення референдуму. «Спочатку вони оголосили про існування так званої Донецької Запорізької республіки. Тепер вони відмовилися від цієї республіки. Й коли дізналися, що правоохоронні органи можуть застосувати силові методи для звільнення адмінбудівлі, тоді вони погодилися на переговори», - уточнив Ярема.

Нагадаємо, 9 квітня в. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що ситуація у східних регіонах України буде стабілізована протягом 48 годин. Раніше нардеп Княжицький повідомляв про остаточне звільнення ХОДА від сепаратистів та арешт більш ніж 6 десятків заколотників. Будівля Луганського управління СБУ, за останніми даними, залишається в руках сепаратистів, хоча напередодні мітингувальники відпустили звідти 56 заручників.

«Слово і Діло» зафіксувало 47 обіцянок Віталія Яреми, більшість із яких нині в процесі виконання. Зокрема нещодавно віце-прем’єр пообіцяв притягнути до відповідальності нардепів Царьова і Колеснікова, а також запевнив, що російські війська не просунуться на континентальну частину України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: