Шляхом мега-покращень

Читать на русском

Як відомо, тиждень в Україні розпочався низкою кадрових та організаційних нововведень Президента. Зокрема, Міністерство надзвичайних ситуацій віднині не міністерство, а державна служба, яка, до того ж, знаходиться у підпорядкуванні Міністерства оборони. Напевно, славнозвісна та давно обіцяна реформа збройних сил Президента Віктора Януковича достроково розпочалась.

Цікаво згадати, що минулого року останній очільник МінНС, а тепер «простий» народний депутат, Віктор Балога обіцяв об’єднати своє міністерство з іншим, проте не з Міністерством оборони, а з Міністерством внутрішніх справ. Голова МВС  Віталій Захарченко тоді підтримав цю ідею, сказавши, що рано чи пізно об'єднання МНС і МВС відбудеться, адже це відповідає найкращому європейському досвіду, відповідна система виправдала себе в Польщі, Німеччині, США.

Проте Президент Віктор Янукович не дослухався до думок своїх міністрів. Він вважає, що найбільш ефективно служба з ліквідації надзвичайних ситуацій працює в тих країнах, де ці служби підпорядковані і знаходяться у складі збройних сил.

Важко не погодитись, адже українська армія має великий досвід роботи «двірником», а тому набагато краще впорається з очищенням вулиць від снігу, ніж міліціянти. Напевно, відтепер не обов’язково оголошувати в державі надзвичайний стан, аби залучити солдатів до очищення вулиць, - вистачить відповідного розпорядження.

Ось так, низкою наказів, в один день Президент проводить в країні корінні зміни: робить кадрові перестановки, ліквідовує старі міністерства, створює нові. Важко зрозуміти, на які європейські взірці рівнявся Віктор Федорович, проводячи свою понеділкову «адмінреформу»: в Україні з’явилося унікальне для світового досвіду Міністерство доходів і зборів, проте зникло Міністерство з надзвичайних ситуацій, яке існує практично в кожній країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: