Кличко і Оробець вже взялися розширювати свої мерські повноваження

Читать на русском

Народні депутати Віталій Кличко і Леся Оробець, кожен із яких заявив про намір балотуватися в мери Києва, зареєстрували законопроект про об’єднання посад мера Києва та голови Київської міської державної адміністрації, повідомляє «Слово і Діло».

Законопроект №4638 «Про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» (щодо надання київському міському голові можливості реально впливати на розвиток міста)» був зареєстрований 7 квітня, про що свідчить відповідна інформація на офсайті ВРУ.

«Хороший приклад, коли суперники можуть об'єднуватись заради адекватної цілі - щоб у киян був повноважний мер. Зареєструвала разом з Віталієм Кличком законопроект про об'єднання посад мера Києва і голови КМДА. Тепер треба прийняти до виборів, щоб ми обирали вже мера з повноваженнями, а не просто «ведучого» Київради», - прокоментувала цю ініціативу Оробець у своєму «Фейсбуці».

Нагадаємо, 29 березня лідер партії УДАР Віталій Кличко озвучив своє рішення балотуватися в мери Києва, при цьому висловивши підтримку кандидатурі Петра Порошенка на президентських виборах. Раніше Кличко обіцяв, що сам балотуватиметься в президенти.

Про свій намір балотуватися в мери Києва народний депутат Леся Оробець оголосила 5 березня.

1 квітня Оробець заявила, що термін повноважень мера Києва, вибори якого відбудуться 25 травня, становитиме лише один рікі він матиме повноваження тільки спікера Київради.

Поточний рейтинг відповідальності Оробець в системі «Слово і Діло» становить 27%, рейтинг відповідальності Віталія Кличка – 24%. Проектом зафіксовано 110 обіцянок Кличка та 11 обіцянок Оробець.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: