Проект «Слово і діло» у Житомирі

Читать на русском

Чергову зустріч з майбутніми журналістами ми провели у Житомирському державному університеті імені Івана Франка. Конференц-зал університету був заповнений студентами, які у передсесійну пору вирішили розширити свої знання, познайомившись з сучасними можливостями Інтернет-технологій.

Ми вдячні завідувачу кафедри журналістики та основ редагування Близнюку Андрію Сергійовичу, який з найвищим рівнем відповідальності допомагав в організації заходу в університеті.

Напередодні поїздки до Житомира на адресу проекту «Слово і діло» надійшов лист від прес-служби Житомирської міської ради, де на кількох сторінках було надано роз'яснення з приводу ряду обіцянок, зафіксованих на нашому сайті. Аби розставити всі крапки над «і», ми вирішили на власні очі пересвідчитися у тому, як виконує свої зобов'язання міський голова та інші керівники регіону.

У цій справі нам взялася допомагати журналіст Юлія Демусь. Завдячуючи їй, ми змогли оперативно відшукати об’єкти, які мали намір перевірити перебуваючи в Житомирі.

На шляху до міста було приємно спостерігати за активними роботами по реконструкції автомагістралі "Київ - Житомир", які проводяться в рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012. Є надія, що буде відремонтована і об'їзна дорога навколо обласного центру, як це і обіцяв голова ОДА Сергій Рижук.

Наш імпровізований рейд ми розпочали зі стадіону «Полісся».

Його обіцяли реконструювати аж два житомирських посадовці: в 2010 році у своїй передвиборчій програмі реконструкцію міського стадіону "Полісся" обіцяв здійснити кандидат на посаду міського голови Житомира Володимир Дебой, а Сергій Рижук заявляв, що реконструкція Центрального житомирського стадіону та відродження футболу розпочнеться в 2011 році. В обласній раді була навіть прийнята Програма розвитку футболу на 2011-2012 роки.

На стадіоні було проведено наступні роботи: обстежено стан трибуни, розроблено проектно-кошторисну документацію, розпочато реконструкцію коментаторських кабін та знесено крісла з трибун, і на тому - все . Щоб довести справу до кінця, потрібно ще 11 мільйонів гривень. Обласна влада обіцяє їх знайти та до кінця 2012 року відновити стадіон. Ми на власні очі переконалися, в якому жахливому стані перебуває арена.

Влітку область святкуватиме сторіччя футболу на Житомирщині і буде прикро, якщо до того часу влада не наведе ладу зі спортивними спорудами.

Далі ми попрямували вулицею Михайлівською. Раніше вона вважалася пішохідною, а рух авто на дорозі обмежував спеціальний шлагбаум, який за вимогою пропускав тільки великий транспорт. Нині шлагбаум відсутній. Вулицею рухаються авто без обмежень, тож вона аж ніяк не схожа на пішохідну.

Музична школа по вул. Михайлівській, яку Володимир Дебой обіцяв добудувати до кінця 2011 року , здана в експлуатацію в строк. Але своїх перших учнів вона прийме в 2012 навчальному році.

У парку культури та відпочинку імені Гагаріна склалося враження, ніби час зупинився і ми перенеслися в минуле та побачили атракціони, які пам'ятають ще наших батьків. Радує лише те, що усі гойдалки в парку пофарбовані, а атракціони пройшли технічну перевірку.

Вирушаючи на вулиці весняного міста, ми навіть уявити собі не могли, що зустрінемо таку кількість собак. Тільки тоді зрозуміли, чому це питання вимагає негайного вирішення і стало одним з пунктів передвиборчої програми В. Дебоя. За словами начальника управління житлового господарства міськради Світлани Півоварової, у місті нині нараховується більше 20 тисяч безпритульних собак. Зараз говорять про будівництво притулку, де з тваринами будуть гуманно поводитися. Мова йде про заклад, пропускна можливість якого, за попередніми підрахунками, складатиме 1500 тварин на рік. Невідомо, як це може вирішити проблему 20 тис бездомних тварин, популяція яких постійно зростає.

Навскоси від міськради знаходиться будинок, що збудований за канонами архітектури соцреалізму й носить «червонопрапорну» назву «Жовтень». Сьогодні там проходять торгові ярмарки та виставки. Ми слідкуємо за обіцянкою міського голови повернути у комунальну власність міста приміщення колишнього кінотеатру і реконструювати його у 2012 році

Навпроти «Жовтня» знаходиться ще один об’єкт, який не дочекається реконструкції, що була обіцяна тим самим Володимиром Дебоєм. Ми побачили незадовільний стан Будинку дитячої та юнацької творчості, якому нещодавно вітер зняв дах, і тепер він майорить латаною верхівкою. Маємо надію, що роботи з реконструкції можна буде оцінити найближчим часом.

Далі відвідали сквер на Замковій горі, який В. Дебой обіцяв реконструювати одним з перших . Охайний чистий парк, що ось-ось прокинеться від зимової сплячки. Обіцянці надано статус виконаної, але оцінити якість реконструкції зможуть лише корінні жителі.

Заплутаною нам видалася ситуація з обіцянкою Володимира Дебоя, що стосувалася повернення боргу Львова тролейбусами. Як зазначили студенти, транспортне питання стоїть гостро у місті, адже знімають маршрути деяких автобусів, до яких звикли пасажири, а натомість збільшують кількість старих тролейбусів. Признаємося чесно, ми не встигли повноцінно оцінити зручність нової системи громадського транспорту, але на колоритні "вінтажні" тролейбуси надивилися досхочу.

Наш рейд обіцянками посадовців в Житомирі завершено.

Тож чекаємо на листи, коментарі та обіцянки місцевих можновладців від житомирців!

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: