Українські депутати в Страсбурзі вимагають виключити РФ із ПАРЄ - Геращенко

Читать на русском

Делегація депутатів Верховної Ради в Страсбурзі буде вимагати виключення Росії з Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Про це у своєму «Фейсбуці» написала член зазначеної делегації, нардеп від УДАРу Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Наша делегація в ПАРЄ має зараз виконати тут свою місію, в дуже непростих умовах вимагаючи виключення росіян з цієї організації», - зазначила вона.

Зі слів депутата, можливість виключення Росії зі складу організації обговорюється на засіданнях різноманітних політичних груп і комітетів. В той самий час існує багато противників такого рішення, які аргументують свою позицію тим, що виключення делегації РФ із ПАРЄ призведе до неможливості продовження діалогу з Росією.  

«Якого діалогу з країною-агресором і окупантом? Скільки ще міжнародні організації своїм попустительством і конформізмом будуть потакати Путіну? ... Ми вимагаємо виключити Росію з ПАРЄ, і зробити це сьогодні, а не в четвер, коли ті вже сколотять тут ще більше лоббі конформістів», - підкреслила Геращенко.

Поточний рейтинг відповідальності Ірини Геращенко в системі «Слово і Діло» становить 60%. Геращенко виконала 3 з 5 обіцянок, зафіксованих проектом. У той самий час одна з її обіцянок залишилася невиконаною. Яка саме, можна дізнатися на нашому сайті.

Нагадаємо, кандидат у президенти Петро Порошенко у своїй програмі заявив, що забезпечить деескалацію конфлікту з Росією, виходячи з принципів територіальної цілісності та з урахування європейського вибору України.

Одним із пунктів виборчої програми кандидата в президенти Сергія Тігіпка теж є відновлення переговорного процесу з Росією на прагматичній основі.

У свою чергу 21 березня 2014 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що найближчим часом Україна судитиметься з Росією за збройне пограбування території Криму та націоналізацію державних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: