Тимошенко вважає, що Росія продовжує свою агресію проти України

Читать на русском

Лідер «Батьківщини» і кандидат у президенти України Юлія Тимошенко впевнена, що сепаратистські заворушення на Сході України є продовженням агресії Росії проти України

«Захоплення сепаратистами за підтримки російських спецслужб будівель Донецької та Харківської обладміністрацій і Луганського управління СБУ є прямим продовженням агресії Росії проти України», - заявила Тимошенко, пише «Слово і Діло».

Екс-прем'єр зазначила, що українські громадяни і Сходу, і Заходу одностайно засудили спроби Кремля втрутитися у внутрішні справи України та його військову агресію в Криму. «Тому будь-які спроби розколоти країну з боку Кремля і його маріонеток не тільки будуть відкинуті, але і викличуть рішучий опір українського суспільства», - заявила Тимошенко.

При цьому політик зазначила, що ухвалені санкції з боку США і Євросоюзу не зупиняють агресора, і у зв'язку з цим закликала лідерів демократичного світу до застосування більш жорстких заходів.

«Україна єдина як ніколи. Негайно вилітаю в Донецьк», - додала Тимошенко.

Крім того, 7 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що врегулюванням ситуації на місцях уже займаються міністр МВС Арсен Аваков і віце-прем'єр Віталій Ярема, що знаходяться, відповідно, у Харкові та Донецьку.

Нагадаємо, 6 квітня в Харкові, Донецьку та Луганську проросійськими сепаратистами були захоплені облдержадміністрації та інші будівлі.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано 122 обіцянки Юлії Тимошенко. Майже половину з них вона виконала. Зокрема лідерка «Батьківщини», як і обіцяла, не втекла від «політичних переслідувань» влади у 2011 році. Того ж року Тимошенко подала позов до Конституційного Суду щодо відміни пенсійної реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: