Головне за вихідні 5-6 квітня

Читать на русском

Наливайченко розповів, як Януковичу вдалося покинути Україну

За словами очільника СБУ Валентина Наливайченка, Віктор Янукович покинув Україну в ніч з 22 на 23 лютого через Севастополь.

«Його (Януковича - ред.) через Севастополь вивезли», - заявив Наливайченко в ефірі Першого національного телеканалу, пише «Слово і Діло». При цьому очільник СБУ не став уточнювати, яким саме транспортом Януковичу вдалося це здійснити.

За словами Наливайченка, 22 лютого в 19:00 він разом із в.о. міністра внутрішніх справ Арсеном Аваковим вилетів із Києва до Сімферополя, щоб затримати Януковича. Однак, як запевняє голова СБУ, через 20 хвилин кортеж Януковича дорогою на одну з резиденцій змінив маршрут, відмовився від супроводу співробітників Управління держохорони і попрямував до Севастополя, звідки пізніше й перебрався до Росії.

Продан не проти підняти плату за транзит російського газу

В.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан повідомив, що влада розглядає можливість перегляду вартості транзиту російського газу територією України.

«Питання піднімалося в рамках перегляду договору з точки зору цінової політики. І автоматично там мала переглядатися ціна на транзит. Це все предмет переговорів», - заявив Продан, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Як повідомлялося раніше, ставка плати за транзит російського газу з січня 2014 року знизилася на 9,9% - до $2,73 за 1 тис. куб. м/100 км. Тоді як у першому півріччі 2013 року тариф на транзит газу був на $0,35 вищим і становив $3,08.

Денісова розповіла, як захищатимуть малозабезпечених українців

В.о. міністра соціальної політики України Людмила Денісова заявила, що Кабінет міністрів України затвердив програму захисту малозабезпечених українців, які можуть постраждати від підвищення цін на комунальні послуги.

«Уряд остаточно затвердив програму надання соціальної допомоги», - повідомила Денісова, пише «Слово і Діло».

За її словами, на отримання допомоги зможуть претендувати сім'ї з неповнолітніми дітьми та інвалідами, а також з непрацездатними членами, для яких комунальні платежі перевищують 10% середньомісячного доходу.

Крім того, Денісова підкреслила, що 4,5 млн сімей не заплатять ні на гривню більше у зв'язку з підвищенням тарифів. І уточнила, що механізм компенсації набуде чинності з 1 липня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: