Головне за ніч 6 квітня

Читать на русском

Сім'ям загиблих на Майдані виділять більш ніж по 100 тисяч гривень

Сім'ї загиблих українців під час масових акцій протесту в центрі Києва отримають по 121,8 тис. гривень одноразової допомоги від держави.

Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова перед засіданням уряду в суботу, 5 квітня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Буде виділятися по 121 800 гривень. На даний момент ми розробляємо порядок виділення, очікуємо від МОЗ цих списків, і кожна сім'я таку допомогу отримає», - сказала міністр.

Вона прогнозує, що виплати почнуться в квітні. За словами Денісової, в держбюджеті на ці виплати є всі необхідні кошти.

Нагадаємо, за офіційними даними, під час акцій протесту в Україні з кінця листопада 2013 року по лютий 2014 загинули понад 100 осіб. Ще близько 150 осіб досі вважають без вісті зниклими після подій, пов'язаних із Майданом.

Булатов пообіцяв відзвітувати про гроші Автомайдану

Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов пообіцяв відзвітувати, у присутності журналістів, за всі гроші, які надходили на потреби руху, Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Я відзвітую за всі гроші і відповім на всі наявні питання. Звіт буде в присутності активу Автомайдану і журналістів в офісі Автомайдану. Також вам будуть представлені люди, які передавали зазначеним особам чималі суми, які розчинилися в невідомому напрямку», - написав Булатов.

Він додав, що залишається почесним «Автомайданівцем», а не функціонером і допомагатиме всім товаришам, «для яких справедливість лежить в основі прийняття рішень».

Раніше колишнього лідера Автомайдану просили відзвітувати, куди поділися гроші з рахунку, які жертвували на потреби руху його учасники. Відповідне звернення опубліковано на сторінці Автомайдану у Facebook.

Нагадаємо, що протягом усього періоду проведення акцій протесту, автомайданівці давали свої власні кошти і просили робити внески своїх друзів і близьких.

Партія регіонів має намір виключити Бойко і Царьова

Президія Партії регіонів рекомендувала політраді розглянути питання про виключення з партії не тільки Сергія Тігіпка, але і Юрія Бойка з Олегом Царьовим.

Відповідна заява з'явилася на офіційному сайті партії.

У прийнятому рішенні від 4 квітня 2014 йшлося про те, щоб рекомендувати політраді Партії регіонів на черговому засіданні розглянути питання про виключення Бойко, Тігіпко, Царьова з Партії регіонів «за порушення положень і вимог Статуту ПР - невиконання рішення другого етапу XIV з'їзду Партії регіонів і заподіяння своїми діями шкоди репутації Партії регіонів», -йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні прес-служба партії повідомила про те, що президія рекомендувала політраді виключити Сергія Тігіпка з фракції.

Як відомо, Партія регіонів на з'їзді 29 березня підтримала екс-главу Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна на посаду кандидата в президенти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: