Антирекорди житомирського мера

Читать на русском

Кожного року для всіх поважних міст України затверджують вельми оптимістичні та прогресивні програми розвитку. Проте за результатами року ми часто отримуємо від міської влади невтішні звіти.

Втім, Програму економічного і соціального розвитку міста Житомира на 2012 рік, підписану міським головою Володимиром Дебоєм, важко назвати надто самовпевненою. Програма передбачала досить реальні та необхідні місту інфраструктурні проекти, що здебільшого стосувалися підтримки існуючих об’єктів. Однак навіть такі ініціативи не були виконані.

Зокрема, міські очільники запланували провести реконструкцію дошкільного навчального закладу №25. Але протягом року міська влада спромоглася лише провести розкриття конкурсних пропозицій щодо закупівлі робіт по об'єкту й на даний час вивчає надані пропозиції.

Також не вдалося житомирським високопосадовцям вчасно завершити реконструкцію хірургічного корпусу Центральної міської лікарні № 2. Згідно з офіційною відповіддю Житомирської міської ради, роботи виконані лише на 40%. Проте міській лікарні надзвичайно пощастило, адже її додано до чергової оптимістичної програми розвитку - перспективного плану розвитку галузі охорони здоров'я на 2013-й рік. Сподіваємося, хоча б одна з програм допоможе відновити повноцінну роботу лікарні.

Дотепна ситуація трапилася з житомирськими лазнями КП "Гагарінське" та КП "Веселка", які міська влада обіцяла ввести в експлуатацію цього року. Перша лазня працює ще з 2 грудня минулого року, тому не зрозуміло, навіщо житомирські керманичі додали її до програми розвитку на 2012-й рік. Інша ж лазня, «Веселка», взагалі буде ліквідована, для чого вже призначена ліквідаційна комісія. Немає лазні – немає обіцянки!

Також міський голова обіцяв повернути в комунальну власність приміщення колишнього кінотеатру "Жовтень" та провести його реконструкцію. Однак, як повідомили нам в Житомирській міській раді, кінотеатр «Жовтень» завжди перебував і досі перебуває в комунальній власності, а ремонтні роботи в поточному році там ніхто не виконував, проте домовились про підготовку проектно-кошторисної документації на суму 941,1 тис. грн.

Що говорити в такому випадку про будівництво житла… Впродовж 2012-го року заселення багатоповерхових житлових будинків по вулиці Жукова, Щорса та проїзді Івана Богуна у Житомирі не проводилось, хоча обіцяли ввести в експлуатацію 35 тис. кв. м житла.

Наостанок про деякі ініціативи міського голови Володимира Дебоя поза Програми розвитку міста. Балотуючись на посаду житомирського мера в 2010-му році Володимир Михайлович обіцяв провести капітальний ремонт аварійних мостів міста.  Однак протягом 2011-2012 років капітальний ремонт жодного моста не проводився. Не вдалося також вчасно завершити роботи по прокладанню централізованого водопостачання та водовідведення на вул. Северина Наливайка та вул. Західній.

Отож, недарма міський голова Житомира отримав найнижчі показники в рейтингу відповідальності мерів обласних центрів північного регіону за результатами дослідження проекту «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: