Тижневий дайджест станом на 10 грудня 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 233 нові обіцянки від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Президент України Віктор Янукович, Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк та Черкаський міський голова Сергій Одарич.

Президент України Віктор Янукович минулого тижня визначився з кандидатурою на пост Прем’єр-міністра та надіслав відповідне подання до Верховної Ради. А з нагоди святкування Дня Збройних Сил України Президент озвучив деякі подробиці майбутнього реформування ЗСУ. Зокрема, він зазначив, що за рахунок повного переходу на контрактну службу буде значно скорочено чисельність армії. Основу майбутньої армії складуть військові частини Сил постійної готовності, Сили резерву будуть залучатися лише в разі необхідності. Також Президент наголосив, що вже найближчим часом будуть прийняті важливі документи щодо реорганізації української армії - Концепція та Державна цільова програма реформування та розвитку ЗСУ до 2017 року. Також буде затверджено Стратегічний оборонний бюлетень України.

Традиційно щедрий на обіцянки Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк минулого тижня запевнив, що в 2013-му році фонд розвитку тваринництва становитиме близько 800-900 млн. грн., а фонд розвитку садівництва та виноградарства - 600-700 млн. грн. До того ж, Микола Володимирович планує ініціювати зміни до Держбюджету у зв'язку з недостатнім фінансуванням програм АПК. Міністр також повідомив, що для посівної кампанії ярих зернових заготовлено якісне насіння, що збільшить врожайність на 20-25%.

Міський голова Черкас Сергій Одарич пообіцяв збудувати у місті екологічно чисті «пасивні будинки», в яких завдяки енергозаощаджуючим технологіям у десятки разів зменшуються витрати на опалення, електрику, підігрів води та інше. Також Сергій Олегович взяв на себе зобов’язання забезпечити пільгові умови для тренування юних черкаських плавців в басейнах нещодавно відкритого спортивного комплексу «Спорт-лайф».

Протягом вказаного періоду 19 обіцянок отримали статус "Виконано" та 9 - "Не виконано".

Як обіцяв Микола Олійник, закон про державний бюджет на 2013 рік був прийнятий Верховною Радою VI скликання, проте не так швидко, як того очікував Володимир Литвин. Фракція КПУ, як і заявляла, не проголосувала за вищезазначений законопроект. Прем’єр-міністр Микола Азаров виконав обіцянку щодо перерахування коштів для виплати зарплати бюджетникам, проте прорахувався з дохідною частиною майбутнього бюджету.

Станом на 10.12.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 793 персони і 9797 обіцянок, з них 6184 в процесі, 1912 виконаних і 1701 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: