Турчинов має намір переозброїти українську армію

Читать на русском

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов планує переозброїти українську армію вітчизняною зброєю.

«За короткий термін Збройні Сили України були приведені в стан повної бойової готовності, і сьогодні на порядку денному стоїть завдання переозброєння Збройних Сил», - заявив Турчинов, пише Слово і Діло.

Верховний головнокомандувач також вважає, що XXI століття «показало безліч локальних і системних конфліктів», тому сучасна країна не може існувати без сучасної армії. 


Він також додав, що оборонно-промисловий комплекс, який «буде відроджуватися і отримає державне замовлення», здатний забезпечити повний замкнутий цикл виробництва. Турчинов підкреслив, що незважаючи на складну економічну ситуацію, для захисту держави Кабінет Міністрів буде виділяти кошти не тільки для того, щоб утримувати армію, але і на її переозброєння.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав від міністра фінансів Олександра Шлапака терміново профінансувати часткову мобілізацію армії.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 72 обіцянки Олександра Турчинова. 23 з них, включаючи створення можливості для переказу коштів громадянами на підтримку армії по телефону і створення Національної гвардії, йому вдалося виконати. Ще 7, серед яких заява про парламентську більшість в кількості більше 300 голосів, - не були виконані. Решта 42 заяви політика поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: