Пенсії кримчанам платитимуть і Росія, і Україна – Пацкан

Читать на русском

Частина пенсіонерів, що проживають на території Криму, отримуватимуть пенсію від України, а частина – від Росії.

Про це в телеефірі заявив нардеп від фракції УДАР Валерій Пацкан, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Пенсія буде нараховуватися на підставі результатів звірок між двома Пенсійними фондами України та Росії, щоб громадяни не отримували пенсію і з Росії, і з України, відповідно до міжнародних угод та договорів. Ця звірка проводитиметься щоквартально», - зазначив нардеп.

З його слів, на території АРК Україна повинна зупинити всю господарську діяльність, окрім банківської – для виплати громадянам пенсій і зарплат.

Він також висловив надію щодо ухвалення парламентом на наступному пленарному тижні закону про тимчасово окуповані території, який допоможе вирішити перераховані питання на законодавчому рівні.  

Нагадаємо, 16 березня міністр соціальної політики Людмила Денісова заявила, що уряд буде і надалі фінансувати виплату пенсій громадянам України, які проживають у Криму та Севастополі.

В той же час 19 березня Денісова повідомила, що Мінсоцполітики технічно неспроможне перерахувати кошти на виплату пенсій у Криму, оскільки казначейські рахунки на півострові заблоковані.

Рейтинг відповідальності Пацкана в системі «Слово і Діло» на сьогодні становить 29%. Він виконав 2 із 7 обіцянок, зафіксованих проектом. Зокрема, нардеп заявляв, що опозиція не піде на переговори з урядом Азарова, а до нового уряду увійдуть представники Майдану. Проте, Пацкан не виконав обіцянку стосовно розгляду парламентом у вересні 2013 року законопроекту про мирні зібрання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: