Флот виводитимуть з Криму вже з цього тижня - Сенченко

Читать на русском

Україна і Росія узгодили графік передислокації із Криму українських військових та військового майна, у тому числі весь флот.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив заступник глави Адміністрації президента Андрій Сенченко, передає "Слово і Діло".

«Уже є графік – він починається з цього тижня – передислокації майна ВМФ, я маю на увазі кораблі та все, що пов'язане з флотом», додав він.

За його словами, вивести із Криму планують більше 70 плавзасобів. Найбільшу частину військового майна Україна вивезе залізницею, крім авіації і флоту. «Ми визначили перелік літаків, які зможуть самі вилетіти. Зокрема в Бельбеку, окупанти свідомо пошкодили літаки, тому спеціальні трали для передислокації таких літаків уже підтягнуті до кордону АРК», - заявив Сенченко.

Також, за словами Сенченка, обговорили питання вивезення техніки ППО, сухопутних військ та стрілкової зброї.

Нещодавно Сенченко обіцяв, що проблема кримського сепаратизму вирішуватиметься мирним шляхом.

Водночас, сьогодні Верховна Рада прийняла закон про допуск іноземних військових для їх участі у багатонаціональних навчаннях в Україні.

В системі «Слово і Діло» зафіксовано 5 обіцянок Сенченка. Він уже виконав обіцянку про те, що «Батьківщина» і «Фронт змін» об`єднаються, а от реалізувати заяву, що Юлія Тимошенко візьме участь у парламентських виборах 2012 року йому не вдалося. Які обіцянки перебувають у стадії реалізації, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: