Яценюк вирішив поки не оподатковувати депозити

Читать на русском

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що цього року уряд не збирається оподатковувати депозити населення.

«За нинішніх умов ввести оподаткування пасивних операцій у банківських установах означає, що це буде використано для того, щоб люди забирали свої депозити. Тому ми ухвалили рішення не вводити оподаткування доходів із банківських вкладів», - заявив Яценюк, повідомляє «Слово і Діло».

Натомість, за словами прем’єра, уряд планує ввести прогресивну шкалу оподаткування прибутків українців уже в нинішньому році.

Нагадаємо, тиждень тому сам Яценюк запропонував ввести оподаткування доходів з депозитів, обсяг яких перевищує 50 тис. грн. У свою чергу Міністерство фінансів України запропонувало ввести податок на доходи фізосіб - власників вкладів понад 100 тис. грн в одній фінансовій установі на кінець звітного податкового місяця.

Це не перша спроба українського уряду оподаткувати прибутки з депозитів населення. Ще під час ухвалення Податкового кодексу в 2010 році тодішній прем’єр-міністр Микола Азаров запропонував оподатковувати депозити, які більші ніж 150 тис. грн. Потім від цього нововведення відмовилися. 19 березня 2013 року тодішній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов пообіцяв, що податок на доходи від депозитів вводитися не буде. І цю обіцянку йому вдалося виконати.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк з 27 лютого – прем’єр-міністр України. В системі «Слово і Діло» зареєстровано 193 обіцянки нинішнього прем’єра. 52 з них, серед яких обіцянка підписати політичну частину Угоди про асоціацію з ЄС та що до уряду не ввійдуть олігархи та екс-міністри, йому вдалося реалізувати, а 38 - ні. Які з обіцянок політика перебувають у процесі реалізації, читайте на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: