Яценюк додав до обіцянок про біометричні паспорти декілька своїх

Читать на русском

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що впродовж 2014-го року уряд розпочне видачу біометричних паспортів громадянина України.

Про це він сказав на зустрічі представників українського уряду з делегацією Єврокомісії, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«Вартість такого паспорта буде вдвічі меншою, ніж сьогодні продається однією приватною компанією», - дав він іще одну обіцянку з цього приводу.

На зустрічі з представниками Єврокомісії Яценюк також продемонстрував зразок затвердженої форми біометричного паспорта.

Нагадаємо, 2 лютого 2011 року тодішній міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов обіцяв, що МВС буде готове видавати закордонні паспорти з біометричними даними вже через 3-4 місяці. Втім, ця обіцянка виконана не була.

18 травня 2011 року Андрій Клюєв, який обіймав тоді посаду віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі, обіцяв створити до кінця року систему біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, але ця обіцянка також була провалена.

3 листопада 2011 року екс-прем’єр Микола Азаров дав обіцянку, що закон про біометричні паспорти буде ухвалено найближчим часом, але виконана вона була тільки через рік.

Колишній президент Віктор Янукович давав екс-міністрам Віталію Захарченку та Леоніду Кожарі доручення забезпечити з грудня 2013 року видачу закордонних біометричних паспортів, але воно також не було виконане.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: