Кримські татари проведуть свій референдум - Джемілєв

Читать на русском

Кримські татари збираються провести свій власний референдум з питання самовизначення. 

Про це сьогодні заявив народний депутат України й діяч кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв, передає "Слово і Діло".

На думку політика, такий референдум, на відміну від референдуму 16 березня, не суперечить українському законодавству, оскільки не ставить питання про майбутній статус півострова. "Питання про територіальну приналежність Криму там розглядатися не буде, там буде мова про форму співіснування, і за результатами референдуму й визначатимуться наші наступні дії", - заявив Джемілєв.

При цьому народний депутат зазначив, що сьогодні кримські татари дуже стурбовані нерішучістю офіційного Києва в рішенні "кримського питання". "Якщо вищим проявом патріотизму є продовження співу нашими військовими українського гімну, і з гордо піднятою головою покидання окупованої території й залишення нас наодинці з окупантами - це одна справа. Якщо робляться якісь дії дійсно на визволення - це інше питання", - зазначив Джемілєв.

Нагадаємо, що 29 березня в Сімферополі відбудеться позачерговий Курултай (національний з'їзд) кримських татар. Головним питанням з'їзду буде питання про майбутнє народу у зв'язку з обстановкою, що склалася.

Зазначимо, що Мустафа Джемілєв є знаним діячем кримськотатарського руху. З 1991 по 2013 рік очолював Меджліс кримськотатарського народу. У Верховну Раду України обирається з 1998 року. В системі "Слово і Діло" зафіксовано 2 обіцянки політика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: