8 Березня і 9 Травня залишаться державними святами – Нищук

Читать на русском

Міністерство культури України не буде переглядати чинні державні свята, в тому числі 8 Березня та 9 Травня. Про це заявив очільник відомства Євген Нищук, спростовуючи повідомлення низки російських ЗМІ, передає "Слово і Діло".

Зокрема пан Нищук заявив: "Стосовно скасування взагалі будь-яких дат, я зокрема чув про 9 Травня або про 8 Березня – про це не йдеться. Я не знаю, чия це ініціатива, можливо, когось із депутатського корпусу. Я просто не в курсі і не можу цього коментувати".

Крім того, Євген Нищук повідомив, що на поточний рік уже існує затверджений та профінансований перелік загальнодержавних заходів щодо проведення низки державних свят. Мова йде про святкування 200-річчя Тараса Шевченка, Дня Перемоги, Дня Конституції, Дня незалежності та Дня пам'яті жертв голодоморів. Міністерство культури не планує вносити корективи у зазначений перелік.

Нагадаємо, що Євген Нищук 27 лютого 2014 року був призначений міністром культури України. В системі "Слово і Діло" зафіксовано 2 обіцянки політика, з якими можна ознайомитися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: