Яценюк закликає Захід посилити тиск на Росію

Читать на русском

Міжнародна спільнота має скоординувати свої зусилля для посилення тиску на Російську Федерацію. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з делегацією Конгресу США, яка відбулась у Києві 23 березня, повідомляє "Слово і Діло".

За словами Арсенія Яценюка, сам візит делегації американських парламентарів на чолі з сенатором Келлі Айотт (Kelly Ayotte) свідчить про підтримку України Сполученими Штатами та про визнання ними територіальної цілісності Української держави.

Як повідомила пані Айотт, у подальшому Конгрес США планує вжити низку конкретних кроків для вирішення українського питання. В першу чергу буде затверджено програму фінансової допомоги Україні, а також розглянуто можливість введення нових санкцій проти Російської Федерації.

Зауважимо, що основною темою переговорів під час зустрічі з делегацією Конгресу США було обговорення ситуації навколо Автономної Республіки Крим, що виникла у зв’язку з діями Росії, що суперечать міжнародному праву.

Нагадаємо, що Арсеній Яценюк був призначений прем’єр-міністром України 27 лютого 2014 року. Раніше він був народним депутатом та очолював фракцію ВО "Батьківщина" у Верховній Раді.

У системі "Слово і Діло" зафіксовано 186 обіцянок політика, з якими можна ознайомитись тут. Зауважимо, що Арсеній Яценюк за цей час встиг виконати 52 обіцянки, і рейтинг його відповідальності становить 28%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: