Головне за ніч 24 березня

Читать на русском


Аваков «вибив» 10 нових БТРів для Нацгвардії 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков похвалився тим, що Національна гвардія отримала новітні бронетранспортери.

На своїй сторінці у "Фейсбуці" у зв’язку з цим повідомив, що «завдань і питань багато, але поступово й системно на них з’являються відповіді».

У свою чергу, деякі експерти вже встигли зазначити, що мова йде про БТР-4, що мали постачатися за контрактом до Іраку. Однак через певні недоліки (які вже усунуті українською стороною) машини залишилися в країні. Крім того, висловлюється думка, що бронетранспортери нині було б доречно направити до Збройних Сил.

Тенюх почав виконувати обіцянку про виведення українських частин з Криму

Вчора міністр оборони заявляв, що невдовзі буде прийнято рішення про виведення окремих українських військових частин з території Криму.

Пізніше Міноборони оприлюднило інформацію, згідно з якою розвідувально-десантна рота 25-ї окремої десантної бригади, яка в лютому цього року прибула до розташування 36-ї окремої бригади берегової оборони ВМС ЗСУ у смт Перевальне для участі у планових навчаннях, «організовано, з особистою зброєю і технікою вирушила до постійного місця дислокації до смт Гвардійське Дніпропетровської області».

Разом з тим група «Інформаційний Спротив» повідомляла, що морські піхотинці з Феодосії підготувалися до виходу на материк зі зброєю, бойовою технікою і знаменами. Однак, за оперативними даними групи, сьогодні вночі феодосійську військову частину захопили росіяни. В операції проти морських піхотинців брали участь російські гелікоптери та БТРи. В результаті від 60 до 80 наших військових вивезли з території, інші бійці намагаються пробитися крізь загородження окупантів, щоб потрапити на територію частини.

Заява Одарченка щодо безперебійного постачання електроенергії до Криму під сумнівом

11 березня голова Херсонської ОДА повідомляв, що до його завдань належить забезпечення АР Крим електроенергією в повній мірі.

Разом з тим увечері та вночі проблеми з електропостачанням таки виникли: частково або повністю без світла опинилися Керч, Алушта, Ялта, Симеїз, Симферополь, Бахчисарай, Саки, Євпаторія.

Компанія «Крименерго» повідомляє на своєму сайті, що причиною  стали аварійні дефекти на лінії електропередач «Каховка – Островська» та на високовольтній лінії «Мелітополь – Джанкой».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: