Медведчук лякає збитками, якщо Україна вийде з СНД

Читать на русском

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук упевнений: СНД не стільки політичний союз, скільки економічне об'єднання. 

Політик нагадав: вихід зі Співдружності - втрата місця в Зоні вільної торгівлі. 

"Країна втратить пільговий безмитний режим експорту продукції. Крім того, це призведе й до розриву давніх, перевірених роками коопераційних зв'язків між українськими підприємствами та підприємствами Росії, Білорусі та Казахстану. Економічний збиток від таких дій буде вимірюватися мільярдами доларів", - зазначив Медведчук, передає "Український вибір".

Він також додав: переорієнтуватися на інші ринки Україна не зможе, адже наші товари ЄС не потрібні. 

"Вихід зі Співдружності спричинить різке скорочення інвестицій в українську економіку з країн СНД, передовсім із Росії, яка є одним з наших основних інвесторів. У нинішній нестабільній ситуації інвестиційна привабливість України й так залишає бажати кращого, тому боротьба за інвестора повинна стати пріоритетом економічної політики нинішньої влади", - підкреслив лідер руху.

Раніше секретар РНБО Андрій Парубій розповів, чи буде Україна надалі членом СНД. 

Медведчук Віктор Володимирович - лідер Громадського руху "Український вибір". У політиці з 1997 року. З його обіцянками можна ознайомитися в нашому рейтингу

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: