Ядерну зброю Україна може створити за два роки - Каплін

Читать на русском

Два роки і 3,4 млрд дол. необхідно Україні для створення ядерної зброї. Про це в ефірі телеканалу «112-Україна» заявив народний депутат від «УДАРу» Сергій Каплін, передає «Слово і Діло».

«Я як секретар профільного комітету з питань національної безпеки і оборони запитав у знавців спеціально з різних кінців нашої країни, щоб не було певної заангажованості, і ось у сукупності мені сказали, що технічно ми маємо всі можливості для створення ядерної зброї. Все необхідне, крім центрифуги, це професійні речі для збагачення урану і загалом для розвитку цієї індустрії. Нам потрібно два роки приблизно для повноцінного відновлення ядерної зброї та 3,4 млрд дол.», - розповів Каплін.

Він зазначив, що народні депутати від фракцій «Батьківщина» та «УДАР» внесли до Верховної Ради проект закону про денонсацію Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (від 1 липня 1968 року).

Нагадаємо, що Міністерство оборони України замовило дооснащення танків для потреб Збройних Сил України новітніми системами захисту.

У свою чергу, Кравчук і Кучма просять в. о. Президента Турчинова забрати війська з Криму.

Сергій Каплін дав близько 20 обіцянок. Які саме,дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: