Тарута, як і Яценюк, проти віз із Росією

Читать на русском

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута розкритикував ініціативу про введення візового режиму з Російською Федерацією.

Він вважає, що введення візового режиму з Росією спричинить низку негативних наслідків для всієї України. «Вчорашня заява секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Парубія абсолютно непродумана, вона не в інтересах України, і це є ще однією зоною спільних протиріч», - сказав Тарута на брифінгу в четвер, пише «Слово і Діло».

Він, як і Арсеній Яценюк, вважає, що з візовим режимом не слід гарячкувати, при цьому підкреслив, що вже сьогодні на кордоні з'являються великі проблеми з розмитненням вантажів. Саме тому «непродумані й часом емоційні рішення центральних органів влади» ускладнюють розвиток зовнішніх торгово-економічних відносин України, і в майбутньому подібні дії необхідно повністю виключити, вважає він.

«Цю політичну риторику зараз потрібно прибрати. Наше завдання зараз, навпаки, розвивати економічні стосунки», - зазначив голова облдержадміністраціі.

Нагадаємо, що сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевнив, що не поспішатиме з уведенням візового режиму з Росією.

Сергій Тарута бере участь у політичному житті країни з 2004 року. 2 березня 2014 року він був призначений головою Донецької обласної державної адміністрації. Вступивши на посаду, він заявив, що бачить своєю місією запобігання розколу держави.

З рейтингом відповідальності політика можна ознайомитися в системі «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: