Тижневий дайджест за станом на 26 листопада 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 304 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур - Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк та народний депутат Олег Ляшко.

Заяви Міністра енергетики Юрія Бойка стосувалися, здебільшого, запланованого початку масштабного проекту - будівництва LNG-терміналу, плавучого заводу з видобутку газу в Чорному морі - і пов'язаних з ним амбітних планів здобуття Україною енергетичної незалежності. Так вищезгаданий LNG-термінал планують запустити цього літа, і вже через два роки Україна повинна вийти на перше місце з видобутку серед країн, які видобувають газ в Чорному морі. При цьому обсяг добутого газу, за підрахунками Юрія Бойка, перевищить результати решти країн і складе 3 млрд. кубометрів. Паралельно триватимуть переговори щодо зниження обсягів закупівель газу у російського «Газпрому». У разі потреби Міністр обіцяє відстоювати це рішення в суді.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк черговий раз заспокоїв споживача тим, що підвищення цін і дефіциту пшениці не прогнозується, оскільки в Аграрному фонді заготовлено достатню кількість зерна. Більш того, Міністр запевнив, що експорт пшениці обмежуватися не буде. Нагадаємо, що раніше Микола Володимирович обіцяв протилежне - ввести заборону на експорт пшениці, але в результаті він був збільшений.

Також Міністр озвучив плани відомства на 2013-й рік: фінансувати створення тваринницьких ферм сімейного типу та кооперативів, компенсувати кредитні відсотки аграрним кооперативам та одноосібникам, відкрити в Україні торговий майданчик Чиказької товарної біржі.

Народний депутат Олег Ляшко залишився вірним своєму радикального іміджу і оголосив список першочергових законопроектів, які він винесе на обговорення в новообраному парламенті. Ініціативи народного депутата стосуватимуться звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів, заборони діяльності Партії регіонів "як злочинної організації, яка знищує Україну", а також імпічменту Президента Віктора Януковича.

Протягом вказаного періоду 23 обіцянки отримали статус "Виконано" і 12 - "Не виконано".

Найнижчою результативністю відзначився чернігівський міський голова Олександр Соколов, який за рік реалізував лише один з дев'яти запланованих проектів з благоустрою міста. Помилився в розрахунках і народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов, який прогнозував своїй партії 300 голосів на нинішніх парламентських виборах.

Як обіцяв Олександр Вілкул, жителі Дніпропетровщини тепер зможуть доїжджати до столиці за п'ять годин, а завдяки втручанню Івана Куліченка на вулиці Дніпропетровська повернули 300 бетонних урн, які раніше були вивезені.

Станом на 26.11.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 735 персон і 9137 обіцянок, з них 5605 в процесі, 1861 виконаних і 1671 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: