Головне за ніч 20 березня

Читать на русском


Турчинов уповноважив Яценюка підписати угоду про асоціацію з ЄС

В.о. Президента України Олександр Турчинов уповноважив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка підписати політичну частину угоди про асоціацію з Європейським союзом 21 березня. 

Це розпорядження від 19 березня вже опубліковане на сайті Президента. 

"Прем'єр-міністру України підписати від імені України Заключний акт позачергового саміту України з одного боку і Європейського Союзу та його держав-членів з іншого боку і політичні положення (преамбула, стаття 1, розділи I, II, VII) угоди про асоціацію між Україною з одного боку та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами з іншого боку". 

Політичну частину Угоди підпишуть усі лідери ЄС, включаючи президентів Ради ЄС Хермана Ван Ромпея та Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу.

Зброю поки не відберуть, лише опишуть - Махніцький

Очільник Генеральної прокуратури Олег Махніцький наполягає: перед тим як легалізувати зброю, її треба описати.

Генпрокурор стурбований ситуацією, коли в суспільстві багато безконтрольної зброї на руках. Махніцький назвав неприпустимим те, що "деякі особи мають цілий арсенал зброї, ходять з нею по вулиці і здійснюють безчинства".

Голова правоохоронного відомства зазначив: спершу треба інвентаризувати зброю, яка зараз у громадян незаконно. Головна мета - контроль за її використанням.

"Важливим кроком у легалізації зброї може стати недавнє рішення про створення Національної гвардії України, до складу якої можуть приєднатися люди з наявною в них зброєю", - зауважив Махніцький. 

Нагадаємо: МВС має завершити інвентаризацію вже 26 березня. 

Військові навчання США і Великобританії пройдуть в Україні - Парубій

Обидві сторони працюють над технічними моментами навчань. 

«Відпрацьовано план і звернення щодо проведення спільних навчань української армії та наших союзників, гарантів безпеки України, на території України», - повідомив секретар РНБО України Андрій Парубій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: