На експорт зернових Крим не вплине - Швайка

Читать на русском

Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка вважає, що ситуація в Криму не зможе істотно вплинути на обсяги експорту зернових. Про це він розповів в інтерв'ю журналу «Forbes», пише «Слово і Діло».

За його словами, міністерство сьогодні розглядає свої експортні можливості та канали комунікацій, при цьому враховує складну ситуацію на півострові. «Основних вантажних портів у Криму два - Севастопольський і Керченський. Обсяги перевалки ними зерна у розпал сезону не перевищують 10% від загального обсягу морських поставок України. Поки на динаміці експорту зерна політична ситуація не позначилася», - говорить Швайка.

Він зазначив, що зараз експорт зерна сезонно скорочується, і потужностей терміналів в Одесі, Іллічівську, Южному, Миколаєві цілком достатньо, щоб забезпечити всі заплановані поставки.

Нагадаємо, що Швайка обіцяв найближчим часом ухвалити закони, необхідні для виходу вітчизняної агропродукції на ринок ЄС. Він також упевнений, що зможе забезпечити продовольчу безпеку України.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 13 обіцянок міністра. Які з них він виконав, читайте в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: