Агресія Путіна проти України - загроза для всього світу - Тимошенко

Читать на русском

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко впевнена: Путін почав знищувати світ. Російський президент зухвало заявив, що світові демократичні інститути неефективні, тому їх треба ліквідувати. 

"Він розпочав війну зі світом набагато раніше. Коли підтримав розкол у Молдові, коли влаштував криваву бійню в Грузії, коли очолив всесвітній клуб диктаторів і захищав та продовжує захищати їх до останнього – від Каддафі до Асада" - розповіла Юлія Тимошенко німецькому виданню Bild, повідомляє "Слово і Діло"

Дії Путіна Тимошенко називає неприйнятними. Каже, зневага до іншої нації, виклик світу та хвороблива впевненість у своїй правоті - фашистська пропаганда.

"У геніального радянського кінорежисера Михайла Ромма був документальний фільм "Звичайний фашизм". Фільм правдивий та жорсткий. Я думаю, якби режисер був живий сьогодні, він би обов'язково включив промову Путіна від 18 березня у свою картину окремим фрагментом. Тому що це – фашизм у чистому, дистильованому вигляді, тим більш небезпечний, адже він закамуфльований словоблуддям про "дружбу народів", - зазначила Тимошенко. 

Колишній прем'єр-міністр України подякувала Заходу за санкції проти агресора, але називає їх недостатніми. Такими діями Путіна зупинити не вдасться. 

Раніше екс-міністр МЗС України Володимир Огризко назвав дієві заходи для зупинки агресії Путіна. 

За даними системи "Слово і Діло", станом на 19 березня Юлія Тимошенко виконала трохи менше ніж половину своїх обіцянок. Про її успіхи та невдачі дивіться в нашому рейтингу.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: