Продан відбере у Клюєва "зелений тариф"

Читать на русском

Кабінет міністрів України зменшує субсидування сонячної енергетики. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан в інтерв'ю журналу «Публічні люди», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Продана, уряд підготував відповідний законопроект.

«Що стосується сонячної енергетики, тут божевільний перекіс. Сонячна енергетика в нас була поставлена ​​в дуже комфортні умови через те, що там був куратор. Якщо ви знаєте, Андрій Клюєв. І там дійсно багато дивного. Наприклад, за рахунок держави будувалися об'єкти, мережі туди підтягуються, якийсь особливий тариф зберігається для виробника сонячних батарей. Абсолютно корупційні схеми», - зазначає міністр.

В той самий час, за словами Продана, фахівці вже підготували зміни до закону про зелену енергетику з метою приведення умов її роботи до європейських. Це дозволить зняти навантаження на оптову ціну на електроенергію на 1,4 млрд грн на рік.

Нагадаємо, що більшість значущих проектів із будівництва сонячних електростанцій в Україні були реалізовані компанією Activ Solar, яку пов'язують з братами Андрієм і Сергієм Клюєвими.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 14 обіцянок Юрія Продана. Скільки з них він уже встиг виконати, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: