Яценюк хоче платити податок зі своїх депозитів

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає ідею оподаткування відсотків за всіма банківськими вкладами неправильною. Він пропонує оподатковувати лише вклади, що перевищують 50 тис. грн.

«Я категорично проти того, щоб оподатковувати дохід від усіх вкладів. Повинен бути законопроект про оподаткування доходів тільки заможних», - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, повідомляє кореспондент «Слово і Діло».

За словами Яценюка, лише кожен десятий українець має вклади понад 50 тис. грн.

«90% українців мають депозити до 50 тис. грн. А ті 10% багатих повинні ділитися з країною та суспільством», - зазначив прем'єр-міністр.

За словами прем'єра, він сам у 2013 році отримав 614 тис. грн процентних доходів, з яких не заплатив ні копійки податків до бюджету.

«Я вважаю, це неправильно. Ми повинні оподатковувати мій дохід і тих громадян, хто отримує великий прибуток від депозитів. Що стосується українців, які мають невеликі заощадження, але з яких вони живуть, то я проти обкладення таких доходів за депозитами», - підкреслив він.

Нагадаємо, що податкова ініціатива про оподаткування відсотків за банківськими вкладами і дивідендами обговорювалася в рамках підготовки Міністерством фінансів законопроектів для стабілізації в економічній і бюджетній сфері України, а також для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано більше 10 обіцянок українських політиків і партій щодо введення податку на розкіш, жодна з яких поки так і не виконана.

Зокрема ввести податок на розкіш обіцяли вищі посадові особи країни, серед яких екс -президент Віктор Янукович і колишній прем'єр-міністр Микола Азаров. А у ВО «Свобода» прогресивні податки на розкіш були одним із пунктів передвиборної програми 2012 року.

«Слово і Діло» стежить і за обіцянками Арсенія Яценюка, з якими можна ознайомитись тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: