Дії Мірошніченка засудили всі політики, навіть соратники

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков готовий організувати слідство стосовно вчорашнього інциденту за участі депутата від «Свободи» Ігоря Мірошниченка, котрий силою змусив написати заяву про звільнення керівника НТКУ (УТ-1) Олександра Пантелеймонова. Про це Аваков написав на своїй сторінці у «Фейсбук», передає «Слово і Діло».

«Те, що я побачив на відео щодо дій народних депутатів в офісі УТ-1 - неподобство. УТ-1 у його нинішньому вигляді - потворно, але і такий метод вирішення проблеми - потворно. Вважаю дії народних депутатів неадекватними», - зазначив Аваков.

У той самий час міністр додав, що притягнення до відповідальності нардепів, враховуючи їх особливий статус, перебуває в компетенції Генеральної прокуратури, але після отримання від ГПУ відповідного доручення він готовий розслідувати цей інцидент.  

Свою оцінку цьому випадку дав і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Він підкреслив, що такі дії нардепів від «Свободи» є неприпустимими для демократичного суспільства.

«Це не наші підходи. Країна, яка йде до Європейського Союзу, буде сповідувати на ділі базові принципи та цінності європейської спільноти», - написав він у своєму «Фейсбук».

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар у коментарі «Телекритиці» назвала дії нардепа Мірошниченка «подарунком для російських телеканалів», які ведуть інформаційну війну проти України.

Нардеп від партії УДАР Ірина Геращенко наголосила на неприпустимості тиску на ЗМІ й застосуванні сили, незалежно від того, чи є для цього підстави.

«Керівництво УТ-1 впроваджувало цензуру на каналі і було причетне до спотворення картинки української дійсності, тому повинне було давно подати у відставку. Але вирішення питання в силовий спосіб дискредитує і нову владу, і статус народного депутата», - цитує Геращенко прес-служба партії.

Лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок також визнав, що депутати його політичної сили діяли не у відповідності до вимог часу й законодавства. Водночас він додав, що Мірошниченко та інші «свободівці» готові добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відповісти за свої дії перед судом.

«Я мав розмову з Ігорем Мірошниченком з цього приводу. Розумію його емоційну мотивацію, яка підштовхнула на ці дії. Але як політик він мав би керуватися не емоціями, а холодним розумом», - написав Тягнибок в одному зі своїй блогів.

У свою чергу, в.о. генпрокурора Олег Махніцький, який ще донедавна був колегою Мірошниченка по фракції «Свобода», заявив, що діям нардепа буде дана об’єктивна оцінка.

«Жодного політичного підтексту не буде. Якщо скоєно правопорушення, всі обставини будуть досліджені під час розслідування даної справи і буде прийнято законне рішення», - сказав він інформагентству «Інтерфакс».

Сам Мірошниченко намагався виправдатися за свої дії, при цьому заперечивши, що застосовував силу до керівника «Першого національного». Він наголосив, що після отримання від Пантелеймонова заяви про відставку його безперешкодно випустили на вулицю, і той поїхав, куди вважав за потрібне, передає «Радіо Свобода».

Оцінити, чи правду каже Мірошниченко, можна оцінити на цьому відео.


Наразі система «Слово і Діло» зафіксувала 11 обіцянок Ігоря Мірошниченка. Чи виконана хоча б одна з них, можна дізнатися тут.

Раніше МВС і СБУ закликали всі організовані угруповання і громадян, які брали участь у революції та мали зброю, здати її і повернутися у правове русло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: