Головне за ніч 18 березня

Читать на русском


Вибори президента й парламенту потрібно проводити одночасно, вважає Луценко

Лідер руху «Третя українська республіка» Юрій Луценко вважає, що в Україні 25 травня треба провести одночасно президентські і парламентські вибори. Про це він сказав у ефірі телеканалу ICTV.

«Дострокові вибори президента 25 травня мають бути доповнені достроковими виборами парламенту, який дістався нам від диктаторського режиму. При всій повазі до депутатів, у тому числі Партії регіонів, які зараз голосують державницьки, я вважаю, що потрібно перезавантажити парламент і отримати і президента, і Верховну Раду народної довіри», - сказав він.

Кернес заявляє про погрози на його адресу та адресу його сім'ї

Мер Харкова Геннадій Кернес заявляє про погрози на його адресу та адресу його сім'ї, в тому числі дітей, і вважає, що до цього може бути причетний в.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков. Заява мера оприлюднена на сайті Харківської міської ради.

«Я звертаюся до голови ГУМВС України в Харківській області, керівників обласної прокуратури та СБУ та доводжу до їх відома, що останнім часом я сам і моя сім'я, в тому числі діти, стали мішенню для десятків погроз на тлі політичного переслідування. За погрозами, пов'язаними зі здоров'ям і життям моєї сім'ї, може стояти Арсен Аваков, колишній губернатор Харківської області, а тепер - міністр внутрішніх справ України», - заявив Кернес.

Армію профінансують за рахунок ремонту ліфтів

Міністр фінансів Олександр Шлапак пояснив, звідки візьмуться гроші на Резервний фонд армії.

За його словами, кошти, необхідні для ремонту ліфтів, зовнішнього освітлення вулиць, проведення оптових сільськогосподарських ринків і на інші потреби, будуть переправлені в Резервний фонд.

«Пропонується більше 1 млрд грн зняти з централізованих соціальних витрат, більше 1 млрд грн - з Фонду регіонального розвитку, майже 600 млн грн зняти з Мінрегіонбуду - ремонт пріоритетних об'єктів і багато інших речей, які допоможуть нам знайти витрати для того, щоб буквально з середи почати фінансування на 6,8 млрд грн», - сказав Олександр Шлапак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: