Арбузов утримував центр стеження за держслужбовцями

Читать на русском

СБУ виявила й вилучила цілий арсенал обладнання та спецтехзасобів для прихованого зняття аудіо- та відеоінформації, моніторингу ефіру та прослуховування приміщень в одній із державних установ, що підпорядковувалася безпосередньо колишньому першому віце-прем’єр-міністру Сергію Арбузову.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У повідомленні йдеться про те, що зловмисники незаконно збирали інформацію державного значення в кабінетах керівництва установи, техніка для прослуховування була придбана за позабюджетні кошти.

Прес-служба повідомляє, що у приміщеннях співробітниками СБУ виявлено незаконно встановлені кабельні мережі, відеокамери, набори мікрофонів та з’єднань до них, барсетку з мікрофоном та відеокамерою, сумку жіночу з мікрофоном, відеокамери та відеореєстратори, чотири малогабаритні накопичувачі аудіоінформації, а також пошукові комплекси та блокувальну апаратуру.

За фактом незаконної діяльності розпочате слідство, яке встановить коло осіб, які встановлювали та використовували обладнання, а також ті, кому передавалася незаконно отримана інформація.

У свою чергу, нинішній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що він гарантує захист усім співробітникам СБУ в АР Крим.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 57 обіцянок Арбузова. 11 обіцянок він не зміг виконати. Які саме – дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: