Першим у президенти пішов Кузьмін

Читать на русском

Екс-заступник секретаря РНБО Ренат Кузьмін став першим зареєстрованим кандидатом на пост президента України на дострокових виборах, які відбудуться 25 травня. Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

У повідомленні наголошується, що Кузьмін подав документи до ЦВК 14 березня, зокрема про сплату грошової застави в сумі 2,5 млн грн. для реєстрації кандидатом у президенти.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що Кузьмін буде допитаний у ході розслідування кримінальної справи за заявою Юлії Тимошенко.

Йдеться про провадження, відкрите за заявою колишнього прем'єр-міністра країни Тимошенко щодо незаконного відкриття кримінальної справи проти неї. Там ідеться про фальсифікацію кримінальної справи проти екс-прем'єрки, а також незаконний арешт та утримання Юлії Тимошенко під вартою, що підтверджує рішення Європейського суду.

У той самий час, за даними ГПУ, конкретної справи проти Кузьміна поки немає. 

Нагадаємо, що Ренат Кузьмін був звільнений із посади заступника секретаря РНБО 5 березня 2014 р. До цього він обіймав посаду прокурора різних районів Донецька, заступника прокурора Донецької області.

Зокрема у 2003 р. - прокурор Києва, з 2005 р. - заступник прокурора Київської області, з 2006 р. - заступник генерального прокурора. У 2010 р. був призначений першим заступником генпрокурора.

Проект «Слово і Діло» уважно стежить за його обіцянками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: