Герман визнає "референдум" у Криму?

Читать на русском

Депутат Партії регіонів Ганна Герман упевнена, що Україна, не дивлячись на результати референдуму, ще не остаточно втратила Крим. Владі варто почати вести переговори з Москвою з даного питання, заявила Герман у кулуарах Верховної Ради.

Політик виключає можливість уведення російських військ на територію Східної України.

«Не думаю, що Путіну це потрібно. Він зробив так, що люди самі висловили щире бажання приєднатися до Росії. Навіщо йому витрачати зайві кошти на армію і проливати кров своїх же солдатів?», - додала Герман.

На її думку, єдиним результатом Євромайдану є втрата Україною Автономії. Вона також вважає, що якщо влада не дослухається до жителів Сходу України, там може бути реалізовано сценарій, аналогічний кримському. Тому Україні потрібно убезпечити себе від принципу доміно, коли за півостровом можна втратити і східні регіони.

«Новій владі потрібно навчитися слухати тих людей, які живуть на сході і думають інакше. Має бути проведена широка децентралізація влади, щоб регіони самі могли вирішувати свою долю. Тоді люди залишаться в Україні», - запевнила Герман.

У свою чергу, екс-віце-прем'єр Олександр Вілкул також вважає, що уряд повинен запропонувати Криму максимальну політичну автономію, зокрема дати можливість самим обирати керівництво. «З Кримом треба розмовляти, Криму треба давати максимальну автономію, виборність керівника, гуманітарну самостійність. Найголовніше, щоб Крим був під прапором України», - зазначив політик.

Чи виконує Ганна Герман свої обіцянки, дивіться в рейтингу відповідальності «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: