Тижневий дайджест станом на 19 листопада 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 551-ну нову обіцянку від представників центральних та регіональних органів влади. Серед найголовніших постатей – Президент України Віктор Янукович, народний депутат Владислав Лук’янов та міський голова Кременчука Олег Бабєв.

15 листопада Віктор Янукович виступив на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника сільського господарства й розповів про найближчі плани для розвитку галузі. Президент пообіцяв, що незабаром будуть підготовлені важливі для аграріїв документи - "Стратегія розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року" та "Стратегія сталого розвитку сільських територій". Віктор Федорович також озвучив прогноз щодо подальшого розвитку сільського господарства: обсяги виробництва у вітчизняному аграрному секторі в найближчі 10 років зростуть приблизно на 30%.

Народний депутат України та член Партії регіонів Владислав Лук'янов висловився стосовно найактуальніших в країні проблем: цін на хліб та стабільності валютного курсу. Нардеп пообіцяв, що ціни на соціальні сорти хлібу не підвищаться, адже в державному резерві заброньовані відповідні квоти на борошно за зниженою ціною. Також Владислав Валентинович запевнив, що українцям не слід хвилюватися про «падіння» вартості гривні: «падінь» валюти, що мали місце в 2008 році, та великих коливань курсу не буде.

Мер Кременчука Олег Бабаєв черговий раз заявив про намір реалізувати програму «Сучасний двір». В 2013 році в рамках проекту планують провести в місті капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг, викласти пішохідні доріжки тротуарною плиткою, облаштувати в дворах ігрові та спортивні майданчики, зони для відпочинку, місця для паркування автомобілів тощо.

Протягом зазначеного періоду 35 обіцянок отримали статус "Виконано" та 26 - "Не виконано".

Генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак стримав свою обіцянку в листопаді 2012 року повністю розрахуватися з Barclays bank по кредитному договору на 550 млн. дол. 9 листопада «Укразалізниця» надіслала останній платіж кредитору у розмірі 51,2 млн. дол., чим остаточно розрахувалася з банком. А ось черкаському міському голові Сергію Одаричу не вдалося вчасно виконати своє зобов’язання і оприлюднити запропоновану ним систему індикаторів міст. На запит редакції «Слово і діло» надійшла відповідь, що оприлюднення вищезазначеної системи затримується з технічних причин (не завершені презентаційні матеріали).

Станом на 19.11.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 707 персон та 8833 обіцянки, з них 5336 у процесі, 1838 виконаних та 1659 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: