Головне за нiч

Читать на русском

Яценюк пообіцяв поставити питання про розширення повноважень Криму

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Радбезу ООН в четвер увечері заявив, що Україна готова посилити повноваження АР Крим.

Прем'єр-міністр також пообіцяв захистити "кожну меншість в Україні" незалежно від віросповідання, мови та національності.

«Крим був, є і буде невід'ємною частиною України. Ми ніколи не визнаємо ніякого штучно спланованого референдуму. Ми проведемо загальнонаціональний діалог для розширення повноважень АР Крим в українському парламенті шляхом конституційних засобів і можливостей» , - сказав Яценюк.

Кернес отримав два місяці домашнього арешту

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення посадити мера Харкова Геннадія Кернеса під домашній арешт.

Згідно з рішенням суду, Кернес протягом двох місяців повинен перебувати вдома з 21 години вечора до 7 години ранку щодня. Також він не повинен покидати межі Харкова, повідомляє УНІАН.

Однак в рішенні судді немає адреси, за якою повинен знаходитися мер Харкова.

Харківський міський голова продовжить виконувати роботу мера. Чи буде подавати апеляцію на рішення суду про запобіжний захід, мер Харкова ще не вирішив.

"Я буду аналізувати все що записано, а після того як я проаналізую, я буду радитися з юристами в об'єктивності даного рішення І тоді чітко прийму рішення" , - повідомив Кернес.

Коломойський вважає «відволікаючим маневром» скупчення військ РФ на кордоні

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський вважає , що скупчення російських військ біля кордону з Україною потрібно «швидше за все для того, щоб в України не було бажання йти силою в Крим». Про це Коломойський сказав під час зустрічі з представниками бізнесу в Дніпропетровську, повідомляє УНІАН.

Він припустив , що це «якийсь відволікаючий маневр Росії . Але як буде насправді ніхто не знає. Я, природно, вірю в краще і хочу бути оптимістом» , - сказав голова Дніпропетровської ОДА.

На його думку, прояви сепаратизму в Україні не пройшли, незважаючи на провокації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: