Михальчишин і Геращенко пропонують виключити Росію з ООН

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Свобода» Юрій Михальчишин пропонує звернутися до Організації Об’єднаних Націй з вимогою виключити Росію з ООН як агресора по відношенню до України. Про це він сказав з парламентської трибуни під час засідання Верховної Ради, передає «Слово і діло».

«Ми зобов’язані звернутися до організації, членом-засновником якої є Україна, з метою припинити ескалацію конфлікту, який загрожує перерости у третю світову війну. Відтак, доцільно не лише вимагати від ООН, щоб вона втручалася в ситуацію і застосовувала санкції, а доцільно говорити про те, що країни-агресори повинні виключатися не тільки зі складу керівних органів ООН, а й зі складу самої організації», - зазначив «свободівець».

При цьому депутат провів історичні паралелі, згадавши, що ООН створювалася на основі іншої міжнародної системи колективної безпеки – Ліги Націй – яка в свій час не змогла протистояти агресорам.

«Ліга Націй так само тоді потурала агресорам, як світ зараз потурає путінській Росії», - додав Михальчишин.  

Нардеп також заявив про необхідність створення «антипутінської коаліції» в рамках світового співтовариства.

Проектом «Слово і діло» станом на 13 березня зафіксовано 21 обіцянку Михальчишина, всі з яких поки що перебувають в процесі виконання.  

Зазначимо, що раніше про необхідність виключення Росії з керівних органів ООН на засіданні ВРУ заявила інший депутат – член УДАРу Ірина Геращенко.

Рейтинг відповідальності Ірини Геращенко в системі «Слово і діло» становить 60%.

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада прийняла звернення до ООН з проханням забезпечити територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: