В рідному місті Михайла Кулиняка так і не зазвучав новий рояль

Читать на русском

Чимало відомих українських політичних діячів, отримавши широке коло владних повноважень, прагнуть підвищити рівень популярності серед громадян та залучитися підтримкою народу. Як вже повелося, значна увага при цьому приділяється вирішенню соціальних та культурних питань рідного міста. Не став виключенням і Михайло Кулиняк, який з 2010 року обіймає посаду Міністра культури України.

На початку 2011 року Михайло Андрійович відвідав рідне Дрогобицьке музичне училище ім. В.Барвінського та звернув увагу на те, що у концертний зал потрібно придбати новий рояль. Не дивлячись на те, що очільник культурного відомства пообіцяв посприяти у цьому питанні, впродовж лютого 2011 - жовтня 2012 років рояль в училищі так і не з’явився. Зокрема, в Управлінні культури Львівської ОДА повідомили, що причиною затримки є відсутність необхідних коштів, зауваживши, що сучасний концертний рояль марки "C.Bechstein" коштує 1,4 млн. грн.

Іншим важливим «проектом», впевненість у реалізації якого висловив Михайло Кулиняк, стало відновлення у районному центрі церкви Святого Юра.Станом на жовтень поточного року за участю Фонду Рината Ахметова повністю завершено реставрацію брусів над склепінням, декоративних карнизів під куполами, а також виконано низку інших робіт з відродження зазначеної пам'ятки архітектури.

Тож поки жителі та гості міста чекають на відвідання відреставрованої церкви, хочеться вірити, що колись новий рояль все ж зазвучить у стінах Дрогобицького музичного училища. Можливо, Михайлові  Кулиняку і з цього питання слід звернутися до Рината Ахметова?

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: